Nine2Five  communicatieplan

#SEO #e-mail #socialmedia #leadgeneration

Zoals vele bedrijven moest standenbouwer Travelexpo in 2020 een kruis zetten over de geplande beursprojecten. Wachten op het nieuwe normaal was geen optie. Dus werd alles ingezet op Nine2Five Business Interiors, een spin-off die focust op het inrichten van winkel- en bedrijfsruimtes.

 

Een coherent communicatieplan moest de exponentiële groei in goede banen leiden, awareness creëren en nieuwe leads genereren.

FIRST, DE HUIDIGE WEBSITE

 

Dat het communicatieplan evenveel klasse moest uitstralen als het maatwerk dat Nine2Five levert, sprak voor zich. Dus werkten we een concurrentieanalyse met benchmark uit. De huidige lay-out en look & feel werden behouden. Welke zoekwoorden en metatags zijn essentieel? Welke open graph tags worden ingevuld? En welke teksten krijgen een plek op de website? We formuleerden suggesties, inhoudelijke tips en advies om de content SEO-proof te optimaliseren.

 

NEXT, E-MAILMARKETING & SOCIAL MEDIA

 

De database kreeg een update: e-mailadressen werden toegevoegd, klanten en prospecten gesegmenteerd. De basis voor succesvolle e-mailcampagnes!

 

Tegelijkertijd ontfermde we ons over de socialemediakanalen: LinkedIn, Facebook en Instagram. Voorbereiding is het halve werk! Dus creëerden we een gevarieerde contentkalender met 80% geplande posts en 20% vrije ruimte voor opportuniteiten.

 

Na goedkeuring van de klant trokken we de aandacht met boeiende content en clickable posts. Testimonials & referenties, lead generation, top topicals … Variation is key!

METEN IS WETEN

 

Het leuke aan social media is dat alles geanalyseerd wordt! We zaten systematisch digitaal samen met onze klant om de resultaten te evalueren en bij te sturen waar nodig.

 

Tot op vandaag zien we een mooie evolutie bij de socialmedia- en websitebezoekers. En ook op het gebied van brand awareness is Nine2Five fors gestegen tegenover begin 2020.

be36f962731d1ff914abc749862a3c1922ad638ff3b4e0574f7ee5ea0a015b75

Nood aan een coherent communicatieplan?

Ontdek andere projecten

   WAB   

   Oresto   

   Honda Motor