Waltson Chips  social media advertising

#social media advertising #facebook #targeting #branding #video

Het merk “Waltson” staat voor ambachtelijke aardappelchips geproduceerd in Staden door de familie Debeuckelaere, die al meer dan honderd jaar aardappelen teelt en verhandelt. De chips zijn sinds eind 2020 verkrijgbaar in verschillende supermarkten en winkels en worden met liefde en respect voor de aardappelsmaak gemaakt.

 

Onze uitdaging:

Onze uitdaging is om de merknaam Waltson Chips te promoten en de bekendheid te vergroten. Hoe kunnen we brand awareness boosten en het merk continu top of mind plaatsen? Daartoe hebben we een betaalde campagne op sociale media opgezet in België (per provincie), het Groot-Hertogdom Luxemburg en specifieke regio’s in Duitsland.

Voor meer zichtbaarheid produceerden we originele video’s, geïnspireerd op de eerdere radiospot. De video's tonen verschillende situaties waarbij de knapperige aardappelschijfjes goed tot hun recht komen zoals een eindejaarsfeest, een vuurkorf in de buitenlucht en zomerse outdoor-setting. Op deze manier kunnen we het hele jaar door inspelen op potentiële consumptiemomenten. “Bij gezellige momenten in goed gezelschap past een heerlijk hapje, uit een zwart zakje”.

Target-with-arrow-in-center-2

Specifieke targeting

Om maximale impact te genereren op sociale media is een grondige doelgroepbepaling, uitgevoerd op basis van o.a. locatie, leeftijd en geslacht, primordiaal. Specifieke targetingopties en doelstellingen werden vastgelegd per campagne zoals “kliks naar de website” met een link naar de store locator in België, of “awareness & bereik” in het Groot-Hertogdom Luxemburg en Duitsland.

Na elke campagne rapporteren we de resultaten waaronder aantal kliks, aantal weergaves van de advertenties, aantal unieke personen die werden bereikt, gemiddelde Cost Per Click (CPC), gemiddelde Click Through Rate (CTR), de frequentie waarmee de advertenties zijn bekeken en de gemiddelde Cost Per Mille (CPM).

 

Waltson.chips

Waltsonchips

rapportering_mockup_grey

Ook je online merk versterken met social media advertising?
 

Ontdek andere projecten

   Inter-Ceram   

   UNIE-K   

   Hansgrohe